Sport

ice-hockey-64167_640Precis som kultur är någonting som många brinner för så är sport detsamma för andra. Inom termen sport finns det minst lika många grenar som det finns inom kulturen, vilket gör att dessa bägge går utmärkt att jämföra med varandra.

Inom både kultur och sport finns det olika klubbar och intresseorganisationer som man kan gå med i för att få dela sitt intresse med andra, oavsett om man själv utför det eller om man bara vill njuta av att få uppleva det med andra. De flesta större städerna har egna lag i fotboll eller innebandy, där du kan vara med och spela. Vill du hålla dig på en lägre nivå så finns möjligheten att spela i korpen-lag, där det hela är lite mer på skoj. För olika kulturella organisationer så är det inte lika självklart att dessa finns i alla städer, utan man kan här behöva söka sig längre bort. Du kan alltid höra av dig till din kommun för att se om det finns någon teatergrupp, kör eller bokklubb som du kan gå med i.

Att se en riktigt spännande match på plats eller se sina stora idoler framträda är båda upplevelser som man bär med sig under resten av livet. Här kan du tillsammans med andra människor få dela din glädje och ditt intresse på ett sätt som inte går på andra platser. Men förutom detta finns det andra sätt att dela din kulturella eller sportrelaterade upplevelse med andra. Till exempel kan du bjuda med dig dina vänner för att gå på bio eller varför inte boka ett bord på en sportbar när något stort idrottsevenemang spelas. När sådana sker så är det ofta många som intresserar sig och vill kunna ta del av det som händer, även om turneringen spelas någon annanstans i världen. En sida som hjälper dig med information kring hockey-VM som spelas varje år är vmhockey.se, där du hittar såväl tv-tider och tabeller som resultat och nyheter.

Även tävlingsmomentet är någonting som förekommer inom både sport och kultur. Inslaget med världsmästerskap och liknande är kanske vanligare i sportens värld, men inom kulturen så finns det en mängd olika utmärkelser som man kan få. Till exempel kan man som musiker få en Grammis eller som skådespelare vinna en Guldbagge.